Branschdag 22 okt, Terassen, Karlstad

En dag med omvärldsspaningar, trendanalyser, nya matupptäckter och spännande möten!
Program:
9.30-10.00 Registrering & fika
10-11 Maten och Livet i framtiden- Kairos Future
Jörgen Jedbratt är senior partner och framtidsstrateg inom Kairos Future, ett konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Han är också en av dem som skriver Ridderheimsrapporten. Med utgångspunkt i Kairos Futures internationella omvärldskunskap kring mat-, livsstils- och shoppingtrender lyfter vi blicken för att fånga in vart vindarna blåser. Jörgen tar med oss på en inspirationsresa där han beskriver nya insikter om konsumenternas förhållningssätt till maten och livet i framtiden. 
11-12 Trender inom handeln i Sverige, i Värmland- HUI
Per Andersson, konsult vid HUI Research (Handelns utredningsinstitut) föreläser om trender och handelns utveckling bland annat kopplat till hållbart företagande. Han berör områden såsom e-handel och om man måste finnas på nätet, små- och storskalighet samt gränshandeln och Norge. Hur ser handelsindex ut i Värmland och hur ser utvecklingstrenderna ut? Hur påverkar CSR – Corporate Social Responsibility företagen i Värmland?
12-13 Gemensam lunch och nätverkande
13-14 Storytelling by food 
Björn Ylipää är den före detta skogsarbetaren, bluessångaren och pizzabagaren som lämnade Pajala för nya utmaningar söderöver. Idag är han lärare på Gastronomiprogrammet vid Högskolan i Kristianstad samt kreativ ledare för företaget Måltidsvision. Björn arbetar med maten och drycken som kommunikativt verktyg för att skapa engagemang och upplevelser som lockar fler kunder och möjlighet till bättre affärer.
14-14.30 Fika
14.30-15.30  Öströö gård – hur vi utvecklade en fårgård till unika Öströö Fårfarm
Jeanette Carlsson berättar om företagets och sin egen resa. Jeanette och Kristian Carlsson driver sedan 1987 Öströö gård. Sedan dess har de byggt upp en besättning av 550 tackor av rasen gotlandsfår. Gården drivs EU-ekologiskt och 1992 startades köttboden där man säljer allt som gården producerar direkt till konsument. Företaget har utvecklats och idag finns även restaurang med konferensmöjligheter och fullständiga rättigheter samt en hantverksstuga där skinn och skinnprodukter säljs. För besökaren finns också möjligheten att vara med på lammsafari eller historisk brännvinsvandring.
Sedan 2001 har Öströö eget gårdsslakteri och nu finns hela kedjan på gården, från uppfödning till färdig produkt. 
15.30-16 Avslutning och mingel
Detta arrangemang är en del av projekt EU-projektet Matregionen Värmland och vänder sig i första hand till matföretagare. Du som finns i närliggande branscher såsom besöksnäring, handel & restaurang eller det offentliga är också välkommen!

Branschdagen är kostnadsfri men anmälan är bindande och du debiteras 300 kr om du uteblir utan avanmälan (senast 14 okt.). Platsen är inte personlig utan kan överlåtas på annan. 

(Med reservation för programändringar)

Ladda ner programmet som PDF INBJUDAN_NIFA_BRANSCHDAG_15

Anmälan är stängd