Branschdag, ”När maten blir värd en resa”

Den 8 november är det dags för branschdag på Terassen, Mariebergsskogen i Karlstad med inköpsmässa där du får chans att möta dina kollegor och kolla in vilka nya värmländska produkter som finns på marknaden.

Kl 10-12 Inköpsmässa. De värmländska producenterna bjuds in att visa produktnyheter och övrigt sortiment. Inbjudningar att besöka mässan går till mat- och dryckesföretagare, besöksnäringsföretag, restauranger, butiker, grossister och övriga intressenter.

12-13 Lunch med tid för nätverkande

13-14 När blir maten värd en resa? Karin M. Ekström, professor i företagsekonomi forskar bland annat om mat och kulturkonsumtion ur ett hållbarhetsperspektiv.
Den kulinariska turismen är på stark tillväxt. Svenska regioner satsar på att bli nya Provence eller Toscana. Entreprenörer ägnar sina liv åt att driva kulinariska besöksmål. Vad krävs för att stå sig i den globala konkurrensen? Hur når entreprenörerna framgång, vad driver dem och vilka utmaningar står de inför? Och vad händer när Sverige utvecklas som matland? Nedan beskrivs några av framgångsfaktorerna:

Nätverk och samarbete gäller, snarare än konkurrens. Inflyttare och återvändare är viktiga för framgång. Butikerna spelar en viktig roll. Nostalgi och längtan efter autenticitet. Det krävs modiga regioner som ser den näraliggande landsbygden.

Hur jobbar White Guide och vad betyder ett omnämnande för pristagaren? Lena Ilkjær, redaktör White Guide/chefredaktör White Paper.
Hur fungerar White Guides bedömning i praktiken och vad betyder White Guide-effekten? Ett antal berättelser utifrån tidigare pristagare i både café och krogguiden. Vad har det betytt för företagen? Vad betyder det att restauranger fungerar som skyltfönster för svensk livsmedelsproduktion och forskning?

15.10-15.20 Livsmedelsstrategi Kort information om en regional och nationell livsmedelsstrategi.

15.20-ca 16.00 Avslutande gemensamt fika med nätverkande

Sista anmälan:
För utställare: 30 okt
Övriga deltagare: 30 okt

Deltagaravgifter utställare (faktureras innan branschdagen). I avgiften ingår ett bord samt förmiddagsfika. Begränsat antal platser.
Nifamedlemmar 350kr ex moms.
Icke Nifamedlemmar 700kr ex moms.

 

Övriga deltar utan kostnad.

(med reservation för ändringar)

Anmälan är stängd