Näringsberäkning & märkning

Välkommen på en praktisk workshop om märkning och näringsberäkning.
I december 2016 träder den sista bestämmelsen i nya informationsförordningen i kraft genom att näringsvärdet skall anges på förpackningens etikett.

På denna träff går vi under Gunnel Berdén, Mat och rätts ledning igenom om informationsförordningen samt vilka som berörs av den och de eventuella undantag som finns.

Därefter följer ett praktiskt pass där du med hjälp av dina recept och Livsmedelsverkets tabeller får stöd att näringsberäkna dina produkter. (Ta gärna med egen dator och självklart de recept du vill jobba med!)

Träffen avslutas med en demonstration av ”Flavour”, en leverantörsoberoende programvara som fungerar som stöd för näringsberäkning, produktblad och kalkyl. (Läs mer här)

13 september kl 13-17 på Konferens Gjuteriet, Nöjesfabriken i Karlstad, Karlagatan 42. Parkeringsmöjligheter finns på baksidan mellan järnvägen och Nöjesfabriken.

Sista anmälningsdag 8 september. Nätverksträffen är kostnadsfri. Om du anmält dig men får förhinder efter den 5 sept april debiteras du för måltidskostnaden. Anmälan är inte personlig.

Denna aktivitet är en del av Matregionen Värmland och vänder sig till mat- och dryckesproducenter i Värmland. Målet med projektet är att öka lönsamheten och innovationsgraden för de värmländska matföretagarna genom affärsutveckling, produktutveckling bättre samverkan och tydligare profilering av Värmland med hjälp av matens identitet och ursprung.

 

 

 

Anmälan är stängd