Studieresa Qvänum Mat & Malt

Studieresa inom dryck till Västergötland den 5 april 2017.

Qvänum Mat & Malt, Kvänum Claes och Annica Wernerson startade och driver Qvänum Mat & Malt sedan 2005. Hjärtat i verksamheten är bryggeriet och destilleriet. Produktion är vad som brukar kallas mikro och ambitionen är att skapa hantverksmässigt producerade måltidsdrycker.

Deras fokus är kombinationen mat & dryck och då med förankring i den svenska dryckestraditionen. Brygganläggning har en kapacitet på 1200 liter, destillationen sker i en 150-liters, enkel kopparpanna som har kompletterats med en mindre kolonn, så även den i koppar.

Restaurangverksamheten består av mer eller mindre frekventa bryggeri- och brännerikvällar där gästerna kan provsmaka drycker och sedan slå sig ner och avnjuta en måltid tillredd på säsongens råvaror från närområdet.

Lunch hos Lumber & Karle i Kvänum

Bramleys Musteri och äppelodling, Kållandsö, Lidköping. Bramleys är namnet på ett svenskt äppelodlingsföretag som drivs av Joacim Holgersson och hans engelskfödda hustru Fiona. De driver en ekologisk frukt- och grönsaksodling på Kålland nära Läckö Slott. I odlingen finns 15000 äppelträd bestående av 50 olika äppelsorter, 700 päronträd, körsbär, bigarråer, jätteblåbär, plommon, paprika och även lite chili. Här tillverkas must, glögg, chilisås och även en del sylt.

Just nu bygger Bramleys ett nytt och större musteri och det kommer inte att vara klart vid vårt besök. Äppelodlingarna finns runt om i Västergötland bl.a. på Kinnekulle och på Billingen.

Eftermiddagskaffe på Närebo Hotell, Gårdsbutik, Restaurang och Konferens, Lidköping

07.45 Avresa Sundstagymnasiets parkering, bakom Circle K (Statoil) bensinmack. Förmiddagskaffe ombord på bussen.

ca 19.00 Tillbaka på Sundstagymnasiets parkering

Kostnad: Nifamedlem 400kr pp, överiga 800kr pp ex moms.

Sista anmälan: 27 mars. Vid förhinder/avanmälan efter den 27 mars debiteras deltagaravgiften. Deltagandet är inte personligt utan kan överlåtas.

Anmälan är stängd