Det blev elva värmländska medaljer under årets SM i Mathantverk, varav bland annat guld till Grinnemo Hallon & Honung i Gräsmark för deras Trattkantarellchutney. Samtliga värmländska företag som tävlade gick hem med medalj.

Den 18 oktober var det prisutdelning under årets SM i Mathantverk på Åhaga i Borås. Från Värmland deltog fem mat- och dryckesföretag varav samtliga gick hem med medalj.
Grinnemo Hallon & Honung tog guld och utsågs till Bäst i klassen chutney och matsås för sin Trattkantarellchutney. Motiveringen löd bland annat: ”Ett äkta mathantverk som skapar en känsla av att vara mitt i den svenska naturen. Ett nyskapande sätt att lyfta svenska, traditionella, vilda råvaror.” Det är andra gången Grinnemo Hallon & Honung tar hem guld. Senast var 2020 då de prisades för sin Rabarbersylt med kardemumma.

Det värmländska företag som fick flest medaljer i år var Carlstad Chark & Deli som prisades i fyra klasser inom kategorin charkuteri. Det blev silver i klassen Färskkorv för Roffe Ramslök, brons i klassen Lufttorkad korv för både Carlstadsalami och Kobojsare, brons i klassen Värmebehandlad korv för Amigo samt två brons i klassen Värmebehandlat kött för Nötpastrami och Vinmarinerad rostbiff.
Toverud Mathantverk i Säffle tog hem silver i klassen Smaksatt stekost för produkten Rökt Eldost samt brons för Eldost Jalapeno.
Enbackens Musteri, som är baserade i Munkfors och Karlstad, fick brons i klassen Glögg för sin Saffransglögg. Krusidull Konfekt i Sunne kan glädjas åt brons i klassen Innovativt mathantverk för sin kreativa Honungsfudge med Bovetecrisp och salt kola.
– Vi är otroligt stolta och glada för att alla våra tävlande medlemsföretag fick medalj. Vi riktar ett stort grattis och ett stort tack för att de bidrar till att sätta Värmland på mat- och dryckeskartan, säger Pernilla Samuelsson, projektledare och vice vd på Nifa.