Lördagen den 30 september och söndagen den 1 oktober är det äntligen dags för Smaka på Värmland 2023. Årets festival har cirka 100 utställare på över 60 platser. Nytt för i år är att Nobina anordnar bussturer till utvalda utställningsplatser, bland annat de fyra samlingsplatserna.

Utöver smakrundan runt om i Värmland, som möjliggör besök hos producenter, finns i år fyra stora samlingsplatser som samlar flera producenter på samma plats. Dessa är Kvarteret Vågen i Kristinehamn, Wiksfors Bruk i Säffle, Gamla Kraftstationen i Deje och Höje Vedugnsbageri i Hagfors.
Totalt är det cirka 100 utställare inom olika branschinriktningar som deltar under dagarna.
– Årets Smaka på Värmland känns viktigare än någonsin. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att ta del av Värmlands breda mat- och dryckesutbud, säger Johan Johansson, projektkoordinator på Nifa.

Smaka på Värmland är inte bara en möjlighet för värmlänningar att lära känna lokala producenter utan även för besökare och genomresande att upptäcka värmländska smaker.
– I och med den växande trenden med mat och dryck som reseanledning är evenemanget av stor betydelse för besöksnäringen, säger Elin Flyg, affärsutvecklare på Visit Värmland.
Det nya samarbetet med Nobina, som planerar fem bussturer under dagarna, bidrar till att skapa bästa möjliga förutsättningar för besökare att smaka sig genom Värmland.
– Det känns fantastiskt att i år kunna erbjuda ett hållbart och inkluderande resealternativ som går i linje med Värmlandsstrategin. Det är något som både Nobina och vi övriga arrangörer strävar efter, säger Johan Johansson.
Elin Flyg på Visit Värmland instämmer.
– Årets Smaka på Värmland har fler utställningsplatser än tidigare och Nobinas bussturer underlättar resandet för många och gör det möjligt för fler att ta sig till utställarna. Det ger också ett hållbart alternativ till transport som blivit en viktig del i mångas val av resande och besök, säger hon. Bokningen till bussarna stänger under kvällen den 28 september. Nobina har rätten att ställa in vid för få bokningar. Bokning och info finns på nobina.se/smaka-pa-varmland.

Följ Smaka på Värmland på Facebook och Instagram för uppdateringar. På webbsidan finns en digital karta över utställare och mer information om bussarna. Den tryckta kartan är distribuerad i samtliga kommuner.