På Nifas sida Mat med storys hittar du recept och tips från våra duktiga värmländska mat- och dryckesproducenter, och nu finns även boken Värmländsk mat med storys!

Bakgrunden till webbplatsen kommer från Värmlands invånare som är bra på mat. Både att producera råvaror och förvandla dem till utsökta, vällagade måltider. I Värmland finns även en stark berättartradition. Vi på Nifa vill hylla den värmländska matpassionen, och sprida matglädjen från våra värmländska matföretagare. Alla kan dra nytta utav sina lokala producenter och vi kan alla lära oss av deras hantverk och deras berättelser som hör till. Därför slår vi ihop dessa två delar, mat och storys, och bygger upp en receptbank med berättelser från värmländska entreprenörer, matfantaster och lokala producenter.

Fotograf: Jeanette Dahlstöm

Den nya kokboken är resultat av personliga möten med några värmländska entreprenörer i livsmedelsbranschen. Vi har lyssnat på deras berättelser och har fått ta del av deras recept. Följ med på matresan i Värmland från ort till ort! Inspireras av boken, laga god mat efter recepten, läs och upplev värmländsk mat med storys!

Boken är framtagen i projektet LOV (Livskraftig omställning i Värmlands besöksnäring och utveckling av livsmedelskedjan för lokala matentreprenörer 2020-2023) som drivs av Visit Värmland tillsammans med Nifa. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF) och Region Värmland.

Boken finns inte till försäljning, utan delas ut till våra 16 värmländska kommuner, Region Värmland, Länsstyrelsen, bibliotek, våra medlemmar med flera. Du kan själv vinna boken om du kommer till Nifas monter på Värmlands Bokfestival den 17-18 november eller håller utkik på Nifas sociala medier under jul. Är du medlem på Nifa och inte fått en bok ännu? Kom gärna förbi vårt kontor mellan 08.30-16.30 och hämta ett exemplar.