Sofia Söderberg började sin konditorkarriär med att gå en intensiv grundutbildning med fokus på choklad i Schweiz och vackra Luzern. Efter 6 månader var det dags för praktik och då begav hon sig 2016 till Italien till en vingård i Toscana. 
Där bodde och arbetade Sofia i ter år innan flyttlasset gick tillbaka till Sverige och Värmland. Nu äger och driver Sofia SmakSäker Dessert & Choklad och tillverkar praliner och tårtor till alla möjliga event, bröllop, födelsedagar eller bara en helt vanlig tisdag. Både till företag och privatpersoner.

Sofias styrka är smaker, därav hennes val av namn i hennes företag. Och det är något som märks i hennes goda praliner också. Hon tillverkar allt från grunden och hennes favoritsmaker är hetta tillsammans med beska och fräschör. Så om man får välja en av hennes favoriter blir det den med smak av Chili och citrus i ett mustigt mörkt chokladskal. 

-Det viktigaste för mig är att jag vet precis vad det jag skapar innehåller. Allt är handgjort och tillverkat från grunden, säger Sofia. Från att odla egen chili till att måla varenda prick på mina praliner. Är du en som vill unna dig lyx i vardagen, eller överraska dina anställda med smaksäkra praliner, bakverk och tårtor så är det bara att höra av sig till Sofia.

Kanske känner du igen Sofia eller tycker hon är bekant? 2018 medverkade hon i Dessertmästarna som sändes i Kanal 5 där tolv deltagare tävlar om att bli årets dessertmästare. Då var stjärnkonditorerna Magnus Johansson, Roy Fares och bagaren Sébastien Franck Boudet i juryn. Det blev ett par intensiva inspelningsveckor och det hela blev med en finfin bronsplats till slut. 

SmakSäker Dessert & Choklad har ingen fysisk butik utan allt görs efter beställning för avhämtning eller utkörning. Mer info. finner du på https://www.facebook.com/smaksaker