Fagerås Kvarn och Foder AB

|Nyheter, Porträtt/månadens medlemsföretag

Fagerås kvarn har sitt ursprung i förra seklets början, närmare bestämt år 1906, och är därmed en av Värmlands äldsta bygdekvarnar. Lars Åke Löfström som driver kvarnen i dag tog över den 1980. Tyvärr brann den gamla kvarnen ner 1987, men kvarnen återuppbyggdes på den gamla grunden.

Verksamhetens ursprung – kvarn och tillverkning av mjöl, är i dag endast en liten del av rörelsen, men denna del växer för tillfället. De största kunderna är skolor och storkök inom det offentliga där den ökande trenden är att köpa lokalt. Fagerås kvarn är certifierat för ekologisk produktion av mjöl och köper in spannmål lokalt och mal till i princip alla typer av mjöl. Den största delen av affärsrörelsen är dock grossiströrelsen med import och distribution av vildfågelmat, solrosfrö, talgbollar och nötter, och man har även försäljning av djurfoder. Bolaget har också utrustning för rensning av spannmål.

Fagerås kvarn har också en fungerande såg som man för tillfället inte använder så mycket på grund av tidsbrist, men tidigare har man haft stor omsättning på sina produkter som Attefallshus och friggebodar.

Vill du läsa mer om Fagerås kvarn så hittar du dem här: https://www.facebook.com/fageraskvarn/