Dags att summera 2022

Nu när 2022 går mot sitt slut är det dags att summera vad som hänt under året. De senaste åren har varit speciella med torka, pandemi och kriget i Ukraina som tydliga händelser som påverkat alla, inte minst oss som verkar inom livsmedelskedjan. Under 2022 kunde vi börja umgås lite mer normalt efter pandemin och vi blev påminda om vad viktigt det personliga mötet faktiskt är när vi bygger relationer och utvecklar idéer, samverkar och gör affärer tillsammans. Att fler och fler inser att ensam inte är stark förstår man när Nifa har ökat med över 20 medlemmar under året. 
 
För att organisationen ska kunna möta behovet av stöd och hjälp till våra medlemmar har vi därför hälsat ett antal nya medarbetare välkomna till oss på Nifa under 2022. Det är inspirerande att får förmånen att tillsammans med andra duktiga, kreativa och inspirerade medarbetare arbeta mot Nifas vision om en hållbar och lönsam matregion i världsklass. Under året har vi genomfört massor med aktiviteter för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra duktiga mat -och dryckesföretag.  Känslan är att Nifa behövs och gör skillnad i vardagen för sina medlemmar. Några exempel på genomförda aktiviteter under året är Branschdagen, upphandlingskonferenser, Matslagsdagar, Temaveckor i skolorna, Boksläpp av Nifas Värmländsk mat med storys, Smaka på Värmland, exponering vid Nifas Plockomat och närvaro på besöksnäringsdagarna, för att nämna några saker. 
 
Med detta i ryggen ser vi alla på Nifa fram emot ett fullspäckat 2023 där vi tillsammans arbetar för medlemmarnas allra bästa, så att fler och fler kan njuta av vad Värmland har att erbjuda i mat -och dryckesväg! 
 
God Jul och gott nytt år! 
 
Claes Jonasson, Vd Nifa

Nifa gänget, vänster till höger översta raden: Mikaela Haglund, Digital Strateg, Tim Sterner, kommunikatör, Linnea Öjes, Projektledare, Johan Johansson, Projektkoordinator.
Vänster till höger undre raden: Susanne Ekmark, Projektledare, Pernilla Samuelsson, Projektledare och vice VD, Sara Sandström, Analytiker, Claes Jonasson, VD.
Saknas från bild: Anna Lycke, Projektmedarbetare och medlemsansvarig, Karin Fäldt, Projektassistent.