Kurs i traditionell charktillverkning helgen 14–15 maj  

 Lär dig grunderna i traditionell charktillverkning på Ruds Gård i Kil. 

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur du bäst använder de olika styckdetaljerna. Kursen har både teoretiska och praktiska genomgångar.  

Under dag ett får du mer kunskap om: hygien, köttets uppbyggnad, tillsatser, tillverkningsmetoder, fjällster och förpackning samt rökning och värmebehandling.  

Dag två får du prova på praktisk tillverkning av korv.  
Kursen avslutas med frågestund och reflektioner.  

Kursledare: Rickard Örnborg-Certifierad charkmästare 

Plats: Ruds Gård, Kil 

Lördag & söndag 14–15 maj klockan: 9–16. 

Pris: 500 kr/p. I priset ingår fika & lunch båda dagarna. 

Anmälan: nifa.se/anmalan Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande. Betalning faktureras via e-post vid kursstart. 

Sista anmälningsdag 10/5. 

För mer info om kursen hör av dig till projektledare Susanne Ekmark susanne.ekmark@nifa.se, 070-482 67 34