Carina Wallner driver sitt bageri med fokus på hållbarhet och naturliga råvaror och hon använder sig endast av ekologiska råvaror utan tillsatser. På Norra Sanna Bageri bakas surdegsbröd med känsla för miljön. Brödet bakas med ekologiskt mjöl från småskaliga svenska kvarnar och för smakens och hälsans skull får degen jäsa länge innan stenugnsgräddningen.

– Hållbarhet är i fokus och med omtanke och respekt för djur och natur väljer jag ekologiska råvaror utan tillsatser säger Carina. – Gärna gamla återupptäckta kulturgrödor som dels smakar mer, och dels har ett högre näringsinnehåll. I bageriet finns en liten stenkvarn, där mals en del av kulturspannmålen som jag sedan bakar med. Jag försöker också i så stor utsträckning som möjligt följa säsongerna och ta vara på vad naturen ger. Till exempel under våra pizzakvällar då det kan förekomma grönkål från grannens trädgård och trattkantareller från närmsta skog på pizzorna.

Hållbara lösningar för miljö och människor

Det går inte att ta miste på Carinas stora intresse för miljön och hur vi människor påverkar jorden vi bor på. Varje dag har hon målsättningen att leverera bröd som är det bästa som går att baka den dagen. Att allt bröd som bakas är förbeställt gör att det inte blir något som helst svinn, vilket Carina ser som en självklarhet.

-Val av råvaror är viktigt för mig och likaså goda relationer i alla led. Det ska finnas en transparens, kunden ska ha möjlighet att få veta var maten de stoppar i sig kommer ifrån och hur den är framställd. Jag hoppas att det uppskattas. Jag försöker förmedla kedjan från bonden som odlat och skördat spannmålet, mjölnaren som malt sädeskornen till mjöl och bagaren som slutligen bakat brödet säger Carina.

Vill du läsa mer om Norra Sanna Bageri så hittar du dem här: www.norrasannabageri.com