Det var en stor representation av Värmländska producenter i den svenska montern på Internationale Grüne Woche i Berlin!

Jordbruksverket samordnar för fjärde året Sveriges deltagande på en av världens största konsumentmässor, Grüne Woche i Berlin som höll hus mellan 20-29 januari 2023. Målet för Sveriges deltagande 2023 är en stärkt export av ekologiska livsmedel. Genom att delta på mässan och använda den som en testarena får de företag som medverkar erfarenheter och insikter som är värdefulla i deras arbete att påbörja eller vidareutveckla sin export till Tyskland.

Internationale Grüne Woche i Berlin är en av världens ledande konsumentmässor för lantbruk, livsmedel och trädgård och därmed en viktig och central mötesplats för alla som arbetar inom mat- och turistnäringen. Mässan äger rum i januari varje år och cirka 400 000 besökare väntas komma för att provsmaka mat och dryck från hela världen. Av dessa är ca 90 000 branschfolk och 3 100 journalister.

Värmland representeras stort i den svenska montern genom deltagande av Grinnemo Hallon & Honung från Gräsmark och Christoffer-Robins Mat AB med produkter från Fagerås Kvarn, Stöpafors kvarn, Hygns Vilt, Skafferi Värmland och Torfolk Gård.