Nu är anmälningen öppen för utställare till årets Smaka på Värmland, som går av stapeln 24-25 september. Nytt för i år är att Säffle kommun finns med som arrangör och har ett eget festivalområde vid Wiksfors bruk.

Den 24-25 september är det dags för årets Smaka på Värmland. Precis som tidigare kommer matfestivalen bjuda på en smakrunda där utställare runt om i Värmland välkomnar besökare till sina gårdar eller lokaler.
Det kommer som vanligt också att finnas ett större festivalområde i Kristinehamns stadspark med scenprogram och aktiviteter. Men i år kommer även Säffle att ha ett festivalområde vid Wiksfors bruk i Långserud. Här finns plats för utställare både utomhus och inomhus.
– Vi är så glada över att kunna erbjuda Wiksfors bruk som ett festivalområde under Smaka på Värmland! Skördefest på Värmlandsnäs, som är ett av våra största evenemang har ju lockat tusentals besökare i över 20 år, och vi är jätteglada över ytterligare ett tillfälle att lyfta fram våra lokala matproducenter som vi är superstolta över, säger Helena Karlsson, evenemangskoordinator inom näringslivsenheten på Säffle kommun.

Via fliken Smaka på Värmland på Nifas hemsida kan företag nu anmäla sig som utställare. Anmälningarna har redan börjat trilla in. Först ut var Kungskvarnens restaurang i Borgvik som sedan följts av bland andra Greeks handelsträdgård i Karlstad, Ankans café & bistro i Segmon, Sjöviks hjortfarm i Säffle och Västerängens äppelodling i Kristinehamn.
Om man väljer att delta i Kristinehamn eller Säffle placeras man automatiskt ut på en digital karta. Om man i stället vill delta i rundan och ställa ut i sina egna lokaler eller på annan plats behöver man dock uppge utställningsadress och postnummer för att kunna placeras ut korrekt.
De som anmäler sig senast 15 juni kommer även att finnas med på en fysisk karta som under sommaren kommer göras tillgänglig för besökare på bland annat Infopoints och turistbyråer. Alla anmälda utställare presenteras dessutom på Visit Värmlands hemsida.

Smaka på Värmland är ett samarbete mellan Nifa, Visit Värmland, Visit Kristinehamn och Säffle kommun.