AfroSwede/Edens bröd och mat drivs av Eden Mengisteab i Karlstad. Eden startade företaget 2016 och företaget erbjuder högkvalitativ hälsosam afrikansk och svensk mat lagad på ekologiska och närproducerade råvaror som bas. Ett mångkulturellt bageri/konditori som erbjuder catering och som skapar kulinariska och kulturella möten mellan en värmländsk och afrikansk kultur. 

Jag är mjölälskare och experimenterar med skrädmjöl både i min bakning och i min mat

Eden Mengisteab, AfroSwede/Edens bröd och mat
Eden Mengisteab från AfroSwede/Edens bröd och mat

“Jag är uppväxt med att själv ha rostat, skållat och malt mitt eget skrädmjöl hemma med min mamma i Eritrea och jag använder skrädmjöl i många av mina produkter i dag. 2018 vann jag Matverk Gastronomiska samtal i Värmland med min skrädtårta. Skrädtårtan berättar historien om mina två kulturer, mina två mattraditioner och två språk som möts och genom mig blivit Skrädtårtan” säger Eden.

2020 blev Eden också finalist i Mack-SM med sin Grön symfoni sandwich och hon har även varit finalist i Eko Gröt-SM 2022.

Afroswede erbjuder för tillfället enbart catering men målet är att hitta en lokal där man kan ha både bageri, konditori och erbjuda matservering. I dag erbjuder företaget Svensk, Eritreansk och Etiopisk mat, nybakat bröd, tårtor, nyrostat och nymalet Eritreansk och Etiopisk kaffe. Spännande och god mat baserat på svenska och afrikanska smaker i en skön och god blandning. Afroswede är också det enda bageriet i Karlstad som kan erbjuda mjölkfria, äggfria och glutenfria bakverk och tårtor. Eden hjälper dig att skapa en spännande och anpassad meny och hon levererar till alla typer av sällskap från 10 personer och uppåt.

Vill du läsa mer om Edens bröd och mat finner du dem här.