Pontus Båth är tredje generationen som driver Feskhandlarn/Båth Fisk.

Första bygger upp, andra förvaltar och tredje river ned? Stämmer det på Pontus Båth, tredje generationen som i dag driver Feskhandlarn? Absolut inte, Pontus tar nu företaget in i 20-talet och har både fokus på kvalitetssäkring och att rulla ut en ny webbshop.

För Pontus är det viktigt att kvalitetssäkra sina produkter och han är själv med och handplockar alla varor på fiskauktionen i Göteborg som sedan säljs i butikerna. Det är en anledning till att man inte vill växa för snabbt, kvalité är det allra viktigaste om man vill behålla kontrollen och fokusera på att kunna erbjuda det allra bästa till sina kunder. Det är så lätt att bara skynda vidare och glömma av vad som är själva affären. 

Feskhandlarn är ett familjeföretag i tredje generation som startades av Algot Andersson 1973 som började köra fiskbil från Göteborg direkt till Karlstad. Att värmlänningarna redan då gillade färsk fisk och skaldjur gick inte att förbise varpå Algots satsning lever kvar än idag mer än 50 år senare. 

Det bästa med jobbet är kontakten med kunderna och den omedelbara kundresponsen.

Pontus Båth, Vd, Båth Fisk AB

1981 började Algot Anderssons son Mats Båth att sälja fisk. Han hade sommarjobbat under sin uppväxt och hade redan i unga år ett öga för affärer. Mats utvecklade företaget och köpte en egen fiskbil för att expandera och täckte stora delar av Värmland vid sidan av sin far Algot. Några år senare utvecklade Mats verksamheten till ett helt nytt fiskcentrum på Bergvik . En av Sveriges största fiskbutiker med havsprodukter från hela världen. Det var ingen självklarhet att värmlänningarna skulle handla i takt med att butiken växte, men så blev det. Numera finns Feskhandlarn förutom på Bergvik även på Välsviken i Karlstad.

Under 2010 började Pontus Båth att jobba vid sidan av sin far och företaget är nu i tredje generation. Liksom de flesta familjeföretag har Feskhandlarn en historia präglad av hårt arbete, stolthet och glädje och Pontus ser en ljus framtid vad det gäller att erbjuda havets delikatesser till värmlänningarna.

Pontus har arbetat inom familjeföretaget sedan 2010.

Feskhandlarn arbetar för ett hållbart hav fritt från plast och kemikalier vilket är en förutsättning för ett rikt liv både ovan och under vattnet. Ett företag i tredje generation tänker självklart på framtiden och då är havets hållbarhet en självklarhet. Man tar också ansvar, inte bara genom att endast erbjuda fisk från certifierade hållbarhets organisationer, utan också genom att minska svinnet. Feskhandlarn fryser in överbliven fisk och använder tjänsten Karma för att kunderna ska kunna ta del av detta till ett lägre pris.

Under utveckling finns planer på att kunna erbjuda hemleverans av fisk och skaldjur i Karlstad med närområde genom ett samarbete med lokala budföretag. 

Vill du veta mer om Feskhandlarn finner du dem här: https://www.feskhandlarn.com