Månadens medlemsföretag är Lundbergs Finbageri AB som ligger på Lamberget i Karlstad. Vi träffar Julien Fleckenstein som i dag arbetar på bageriet men som tar över verksamheten och blir ägare till bageriet den 1 juli. 

Julien kommer från Alsace i Frankrike och är utbildad bagare/konditor och har mästarbrev därifrån. Julien har tidigare arbetat många år i Norge där han bland annat startade upp ett framgångsrikt bageri i Geilo, men 2022 flyttade Julien till Karlstad där han arbetat och varit bageriansvarig på Olssons Bazar – bageri & deli. I juni 2023 började han arbeta på Lundbergs Finbageri och nu tar han alltså över verksamheten.

Julien kommer att fortsätta driva Lundbergs som tidigare. Man har en stor trogen kundkrets och det kommer inte att bli några större förändringar i verksamheten. Lundbergs har varit ett begrepp i Karlstad sedan 1967 och verksamheten har varit igång sedan 1946. 

Under åren har bageriet haft flera olika namn och ägare. Tack vara sin placering på industriområdet på Örsholmen har bageriets största kundkrets kommit att bli hantverkare och bolag. Bageriet ligger på en väldigt bra plats och det är lätt för kunder att ta sig hit med bil.

Det bästa med att driva företaget tycker Julien är alla nöjda kunder som återkommer varje dag, och han älskar dessutom att baka!

– Att baka är att arbeta med ett levande material. Det är alltid en utmaning och det blir aldrig tråkigt, men man kan alltid göra något nytt, säger Julien.

Julien planerar att utveckla och utöka fikabrödsutbudet och man kommer även kunna erbjuda grillmackor framöver. 

Vill du veta mer om Lundbergs Finbageri så finner du dem här: https://www.lundbergsfinbageri.se