”Den småskaliga produktionen kan aldrig konkurrera med låga priser – enbart med kvalitet, smak och trygghet.”

Månadens medlemsföretag är Hygns Vilt som startades 1997 och är ett familjeföretag som drivs av Karin Höglund. Karin arbetade som styrman runt om i världen innan hon kom hem till Värmland 2008 och blev en del av företaget som hennes föräldrar Maria och Ulf startade. Hon har ett brinnande intresse för mat och råvaror, är utbildad kock och har dessutom en bred erfarenhet av olika kulturers matlagning. 

Det vackra Visnums-Kil är ett centrum för produktion av viltkött och charkprodukter av högsta kvalitet. På Hygns Vilt har man inget utrymme för kompromisser.
På Hygns Gård finns ett EU-godkänt viltslakteri, ett rökeri och en gårdsbutik i direkt anslutning till hjorthägnen. Det ligger mycket arbete bakom företagets produkter innan kunden kan handla dem i gårdsbutiken. Karin älskar det varierande arbetet och tycker att det är kul att gå till jobbet varje dag –”Vi tar ansvar för hela produktionskedjan från uppfödning till en delikatessmåltid” säger Karin. – ”Vi bor och verkar mitt i naturen. landskaps- och naturvård är en del av vår vardag. ” 

Det skall gärna vara lite spännande att komma till Gårdsbutiken. Det finns ingen typisk kund utan hit hittar alla sorters kunder. – ”Vi försöker ofta ha något nytt i disken: viltpatéer, viltröra, grillskivor, såser och hjortbiffar m.m. Recept och viltkokböcker finns på hyllan för att ge inspiration.” Utöver charkproduktion och sin egen gårdsbutik levererar man även till restauranger och grossister samt andra butiker. Catering är också en stor del av verksamheten och man kan även lämna in sitt eget viltkött för rökning eller eget kött och få korv tillverkad. – ”Här gör vi aldrig avkall på våra höga kvalitetskrav. Inga kompromisser! Om vi ska göra det här ska det vara bra – och riktigt bra.” 

Hygns Vilt har även spännande samarbeten med kockarna på Grythyttan och Loka Brunn. Tillsammans med dem tar man fram nya spännande produkter.

– ”Vårt motto är att i första hand förädla den förnämliga råvara som skogen producerar, viltkött med skogens kryddor och tillbehör” säger Karin.

Vill du veta mer om Hygns Vilt finner du dem här: https://www.hygnsvilt.se/om-oss/

Du finner dem även på Reko-Ringen i Kristinehamn, Karlskoga och Karlstad.