Paret Mark och Anna-Malin Hagen driver Marguerites. Foto: Helena Christerdotter

Månadens medlemsföretag är Marguerites charkuteri och delikatessbutik som ligger precis vid Vänerns kant i Lillängshamnen i Skoghall.

Marguerites drivs av Anna-Malin och Mark Hagen som tidigare drivit Hammarö Beach Club och senare Maggies café. Anna-Malin och Mark har ett förflutet i Österrike där de båda arbetat inom restaurang men år 2021 flyttade de till Värmland vilket är hemma för Anna-Malin som ursprungligen kommer från Sunne. I maj 2023 startade de sin butik
Marguerites charkuteri och delikatessbutik i bottenplan i ett av de nybyggda husen i Lillängshamnen.

I deras delikatessbutik finner du ost och chark där smak står i centrum med både lokalt producerade godbitar och produkter från runt om i Europa, ett café där du kan njuta av riktigt gott kaffe då både Anna-Malin och Mark är utbildade baristor, nybakta bullar och enklare luncher som sallader och mackor. Marguerites erbjuder även catering av sallad, charkbrickor och smörgåsar till kontoret, festen eller fredagsmyset.
Det finns även en liten presentdel i butiken som är populär. Här kan man köpa med ”det lilla extra” till värden, värdinnan eller sig själv.

När vi frågar paret om vad som är det allra bästa med att driva Marguerites svarar de att det känns som att de hittat sitt koncept. Tidigare har de känt att de vill starta något nytt men här känner de att de vill satsa på, och utveckla konceptet. De har många än så länge hemliga, men fantastiska, planer på hur de kan utveckla sin butik och Lillängshamnen.
– Man slutar aldrig att utvecklas som företagare, ju mer man lär sig om mat och dryck desto mindre inser man att man kan. Vi brinner ju för det vi gör och vi har fortfarande så kul ihop, säger det sprudlande paret.

Marguerites charkuteri & delikatessbutik har öppet onsdag och lördag 10.00-17.00 och torsdag och fredag 10.00-18.00. Öppettiderna kommer att utökas under sommaren.

Vill du veta mer om Marguerites finner du dem här: https://www.margueritesdeli.com