Månadens medlemsföretag är MJ’s Bryggeri som drivs av Mikael Jakobsen och Lennart Johannesson. Mikael hade drömt om att starta ett bryggeri under lång tid och det var absolut en dröm som gick i uppfyllelse när de startade sitt företag 2015. 

Målet var att komma ut på marknaden d v s att sälja sina produkter i livsmedelsbutiker och på Systembolaget. I början bryggde man både folköl och starköl, men efter en tid beslutade man att bara satsa på starköl. Idag brygger de allt från lager och fatöl till suröl och imperial stout – bryggeriets styrka ligger i att de har en öl för alla smaker och för att bibehålla ölets specifika karaktär och goda smak varken pastöriserar eller filtrerar MJ’s Bryggeri sin öl. 

Det är just nu ett stort intresse för lokala bryggerier och boomen med microbryggerier har verkligen exploderat. 

Det allra bästa med att vara egen är att man styr sin egen tid och att man är sin egen chef tycker Mikael. MJ´s Bryggeri tycker att skapandet av nya produkter är det som motiverar och driver dem och de älskar att laborera med nya smaker. Man kommer inom kort släppa några nyheter på Systembolaget, bland annat ”Beyond the horizon”, en öl med tropiska smaker och låg beska, en s k neipa. 

– Just nu arbetar vi med ett fatlagringsprogram och vi kommer att släppa fler fatlagrade ölsorter till våren, sedan vår variant från i höstas som vi lanserade i begränsad upplaga blev mycket uppskattad. Framöver vill vi förstås fortsätta att växa, och vi kämpar genom föreningslivet för att stötta gemenskapen av Värmlands småbryggerier samt den lokala gårdsförsäljningen.

MJ´s ölsorter finner man på Systembolaget och på de flesta pubar och ölhallar i Karlstad och den 8 januari finns man med på Carlstad Beer & Music Festival på Nöjesfabriken i Karlstad. 

Vill du veta mer om MJ’s Bryggeri finner du dem här: www.mjsbryggeri.se