Fryksdalens Bryggeri – Hantverksbryggeriet i ljuvliga Lysvik.

Månadens medlemsföretag är Fryksdalens Bryggeri AB som är ett mikrobryggeri som startade under mars 2020. Bryggeriet är beläget i Lysvik i Sunne Kommun i vackra Fryksdalen mitt i Värmland.

Bryggeriet startades av Niklas Nilsson och Rikard Olsson som båda bor i Lysvik. Intresset för att brygga öl tog sin början i form av hembryggning i mindre bryggverk, nu tillverkas ölen i ett 900 liters bryggverk tillverkat av en gammal mjölktank från Wedholms. Hönan på loggan förknippas med Lysvik eftersom det en gång i tiden fanns ett hönseri på orten.

Niklas Nilsson på Fryksdalens Bryggeri AB, Foto: Helena Christerdotter

Idag drivs bryggeriet av Niklas Nilsson och Lena Classon och sortimentet består av Lättöl, Folköl och fem sorters starköl. Både Lättölen och Folkölen får lov att säljas direkt till privatpersoner, medan starkölen saluförs av Systembolaget. Starkölen finns tillgänglig hos HoReCa-kunder (Hotell, Resturang och Café), exempelvis Sahlströmsgården i Torsby och Ulvsby Herrgård i Sunne.

“Vi arbetar lokalt i största möjliga mån med närproducerade råvaror och enkla, slagkraftiga recept vilket är vårt signum.”

Niklas Nilsson, Fryksdalens Bryggeri AB

Vill du veta mer om Fryksdalens Bryggeri AB finner du dem här: https://www.facebook.com/fryksdalensbryggeri