Tre av Restaurang Napolis drygt tio heltidsanställda / Foto: Emma Stärner

Oktobers medlemsföretag är Restaurang Napoli, som tog pizzan till Värmland och som levererat pizza till karlstadsborna i fem decennier. I år firar restaurangen 50-årsjubileum. Vi träffar Tuncay Arslan som drivit restaurangen i över 20 år.

I den gamla stadsdelen Haga i Karlstad ligger Restaurang Napoli som öppnade dörrarna för första gången redan år 1973, och har sedan dess försett karlstadsborna med matupplevelser.
När restaurangen öppnades var det kö långt ut på gatan med kunder som ville smaka den nya maträtten som snabbt blev mycket populär. 50 år senare är restaurangen minst lika populär och kunderna är välkomna hit för både lunch, middag och takeaway alla dagar i veckan.

Vi vet inte riktigt säkert, men Restaurang Napoli kan vara en av de äldsta verksamma pizzeriorna i Sverige. Med den gedigna historien firas 50-årsjubileet under hela året. Bland annat erbjöds en specialmeny med rätter för 73 kr tidigare i år för att uppmärksamma året 1973 då restaurangen grundades.
– Vi har många kunder som kommer tillbaka hit och som varit kunder sedan restaurangen öppnades, säger Tuncay Arslan.
En bidragande faktor till att restaurangen tyckts om under så många år tror Tuncay bland annat är för att kunderna vet vad de kan förvänta sig när de kommer till Restaurang Napoli.

Tuncay Arslan har drivit Restaurang Napoli i över 20 år

Under sommarmånaderna utökas restaurangen med en härlig uteservering på Hagatorget intill Klarälven. Uteserveringen är populär bland turister som spontant hittar till restaurangen såväl som stamgäster som kommer för att njuta av mat och dryck.

För Tuncay har det varit viktigt att alltid hänga med i utvecklingen och se till vad kunderna efterfrågar. Han berättar att sedan han tog över restaurangen för över 20 år sedan har pizzan blivit mer av en maträtt som man sitter ner och njuter av än bara snabbmat. Nu serverar Tuncay och hans drygt tio heltidsanställda inte bara pizza. På á la carte menyn finns klassiska pastarätter, sallader, burgare och grillrätter med mera.
– Nyckeln till framgång är god mat, god dryck och god service. Svårare än så är det inte, säger Tuncay.
Genom åren har restaurangen fokuserat på att göra mat från grunden med bra råvaror och Tuncay understryker vikten av att hålla bra kvalitet på maten.

Napoli serverar inte bara pizza utan även exempelvis pasta- och grillrätter

Till hösten och vintern planeras det fler firanden för att uppmärksamma restaurangens 50-årsjubileum. Följ Restaurang Napoli på sociala medier för information om kommande erbjudanden och händelser!

Vill du veta mer om Restaurang Napoli finner du dem här: https://www.restaurangnapoli.se