Välkommen till anmälningssidan för Smaka på Värmland.


Viktig information:

Den 28 – 29 september är det dags för Smaka på Värmland 2024!

Detta är första året med Nifa som både huvudarrangör och ägare av varumärket Smaka på Värmland.
Årets medarrangörer är Visit Värmland, Säffle Kommun och Forshaga Kommun.

Nytt för i år är att det blir en avgift på 500 kronor för utställare, bortsett från medlemmar i Nifa som i stället betalar 200 kronor för sitt deltagande.
OBS: Om du deltar på flera platser betalar du bara för deltagande på en.

Utöver smakrundan runt om i länet kommer det bli sex stycken samlingsplatser; Gamla Kraftstationen i Deje, Wiksfors Bruk i Säffle, Mormors GlassCafé i Lysvik samt tre samlingsplatser i Kristinehamn (Karaby Gård, Hygns Vilt och Centrum).

För att vara med i den tryckta kartfoldern behöver anmälan göras senast 31 maj. Men anmälan till den digitala kartan är öppen ända fram till 27 september. Den digitala kartan och listan över utställare kommer du hitta HÄR.

Observera att anmälan till en samlingsplats inte garanterar plats. Ansvariga för respektive samlingsplats har rätten att neka utställare vid platsbrist eller för att säkerställa att inte för många utställare med liknande sortiment hamnar nära varandra.

Varmt välkommen med din anmälan till årets stora smakfest!


Anmäl dig som utställare:  - Dina råvaror ska ha svenskt, helst lokalt ursprung.
  - Samtliga produkter ska ha koppling till mat, det dukade bordet eller köksträdgården och är i största möjliga mån producerade i närområdet.
  - Som utställare ska du respektera och värna om din omgivning där du ställer ut, och i största möjliga mån arbeta hållbart.
  - Du som är återförsäljare och vill sälja andra producentens varor på Smaka på Värmland måste kontakta producenten och stämma av att det är ok.
  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


  Smaka på Värmland är en matfestival som arrangeras av Nifa, Visit Värmland, Säffle kommun och Forshaga Kommun. Tillsammans arbetar vi för att hela Värmland ska vara en stark mat- och dryckesdestination, där fokus läggs på att lyfta det lokala och närproducerade hantverket.

  Smaka på Värmland, som har funnits sedan 2010, har kommit att bli ett av Sveriges mest populära matevenemang med besökare utifrån länets gränser. Marknaden har sitt ursprung i Mariebergsskogen i Karlstad och i Gustafsviks Herrgårdspark i Kristinehamn. 2020 gjordes konceptet om på grund av pandemin och istället tog ett hundratal mathantverkare emot besökare på ett sjuttiotal platser runt om i Värmland.

  Smaka på Värmland 2023 arrangerades för 13:e året i rad, och bjöd på en smakrunda där konsumenter fick besöka utställare i deras lokaler eller kommuner. Det fanns även fyra samlingsplatser där flera utställare samlades på samma område; Kvarteret Vågen i Kristinehamn, Wiksfors Bruk i Säffle, Gamla Kraftstationen i Deje och Höje Vedugnsbageri i Hagfors.

  Smakresan som går runt om i länet är ett attraktivt sätt för lokala producenter, gårdsbutiker, restauranger och andra verksamheter inom kategorin att visa upp och sälja sina mathantverk och livsmedelsprodukter.

  Åshammar Trädgård under Smaka på Värmland 2022