Välkommen till anmälningssidan för Smaka på Värmland.


Viktig information:

Marknadsföring: Du som är utställare under Smaka på Värmland får gärna hjälpa till att marknadsföra genom att göra inlägg i sociala medier och affischera. Du hittar bilder till sociala medier och affischer i den grafiska verktygslådan HÄR. Om du behöver hjälp med att skriva ut affischer och riktningsskyltar så kan du vända dig till din kommun.

Eventet: Smaka på Värmland 2023 kommer ta plats den 30 september till den 1 oktober mellan kl. 10-16 under båda dagarna.

Anmälan: Anmälan till att ställa ut under Smaka på Värmland 2023 öppnar den 3 april och stänger den 24 september. En anmälan garanterar inte en plats som utställare. Du får ett besked via mail inom en vecka från din anmälan.

Den tryckta kartan: Om du anmäler dig SENAST den 5 juni så kommer du med på årets tryckta karta. Anmäler du dig EFTER den 5 juni kommer du endast med på den digitala kartan. Den tryckta kartan kommer delas ut till Värmlands kommuner och turistinformationer/turistcenter.

Den digitala kartan: Oavsett när du anmäler dig kommer du automatiskt med på den digitala kartan. Den digitala kartan kommer finnas på Visit Värmlands webbplats och kommer upp den 5 juni. Vid anmälan efter den 5 juni kan du räkna med att ditt företag dyker upp på kartan senast en vecka efter din anmälan. Notera att i anmälan så kommer du få skriva en text om vad ditt företag erbjuder under Smaka på Värmland, och du får även möjligheten att ladda upp en bild. Denna information kommer bland annat att läggas upp på den digitala kartan, så se till att vara tydlig med vad du kommer att erbjuda och använd en bra bild för att kunna hjälpa och locka besökarna.

Vart vill du stå: I år kommer Smaka på Värmland bestå av en runda och samlingspunkter. Vill du stå själv är det rundan som du deltar i, men om du vill stå med fler producenter så ska du satsa på att stå hos en samlingspunkt. Samlingspunkterna är i Säffle vid Wiksfors bruk, i Kristinehamn vid kvarteret Vågen och i Forshaga vid Gamla Kraftstationen i Deje. Flera samlingspunker kan tillkomma. Dessa samlingspunkter har veto att avgöra ifall det finns plats att ställa ut eller inte.

Samlingspunkt: Ifall du ska stå vid en samlingspunkt så kommer info ut i ditt bekräftelsemail om vad som finns vid samlingspunkten exempelvis gällandes elförbrukning.


Anmäl dig som utställare:


  - Dina råvaror ska ha svenskt, helst lokalt ursprung.
  - Samtliga produkter ska ha koppling till mat, det dukade bordet eller köksträdgården och är i största möjliga mån producerade i närområdet.
  - Som utställare ska du respektera och värna om din omgivning där du ställer ut, och i största möjliga mån arbeta hållbart.
  - Du som är återförsäljare och vill sälja andra producentens varor på Smaka på Värmland måste kontakta producenten och stämma av att det är ok.
  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


  Smaka på Värmland är en matfestival som arrangeras av Nifa, Visit Värmland, Visit Kristinehamn och Säffle kommun. Tillsammans arbetar vi för att hela Värmland ska vara en stark mat- och dryckesdestination, där fokus läggs på att lyfta det lokala och närproducerade hantverket.

  Matfestivalen som har funnits sedan 2010 och har kommit att bli ett av Sveriges mest populära matevenemang med besökare utifrån länets gränser. Marknaden har sitt ursprung i Mariebergsskogen i Karlstad och i Gustafsviks Herrgårdspark i Kristinehamn. 2020 gjordes konceptet om på grund av pandemin och istället tog ett hundratal mathantverkare emot besökare på ett sjuttiotal platser runt om i Värmland.

  Smaka på Värmland 2022 arrangerades för 12:e året i rad, och bjöd på en smakrunda där konsumenter fick besöka utställare i deras lokaler eller kommuner. Det fanns även en samlingspunkt i Kristinehamn (stadsparken) där många utställare samlas på samma område, och nytt för i år är att det tillkom ytterligare en sådan samlingsplats i Säffle (Wiksfors bruk).

  Smakresan som går runt om i länet är ett attraktivt sätt för lokala producenter, gårdsbutiker, restauranger och andra verksamheter inom kategorin att visa upp och sälja sina mathantverk och livsmedelsprodukter.

  Åshammar Trädgård under Smaka på Värmland 2022